Verhip; da’s een handige tip!

Check uw autoverlichting: zelf een lampje vervangen

Zien en gezien worden. Als u met uw auto de weg opgaat, is dat enorm belangrijk. Goedwerkende autoverlichting zorgt ervoor dat u veilig op weg kunt. Controleer daarom maandelijks of uw verlichting nog goed werkt. Moet u een autolamp vervangen? In sommige auto’s kunt u dat zelf doen. Bij andere niet. Hieronder leest u enkele praktische tips.

Nieuws
Datum: 23-02-2021

In de gebruikershandleiding van uw auto staat beschreven welke afmeting lamp u nodig heeft. De meest voorkomende standaardafmetingen zijn H1, H4 en H7. Gloeilampen voor de auto zijn te koop bij de autodealer, benzinestation of een gespecialiseerde auto-onderdelenwinkel.

In het handboek van uw auto vindt u de exacte locatie van de lamp die moet worden vervangen.

Enkele tips om een lampje te verwisselen:

  • Autolampen kunnen erg warm worden als ze branden. Vervang ze daarom pas als uw auto een tijdje stilstaat.  
  • U kunt maar één koplamplamp monteren
  • Pak een nieuwe lamp niet vast bij het glas. Er kan dan vuiligheid opkomen. Dat is negatief voor het lichtbeeld en de levensduur.
  • Gaat het lampje na montage niet gelijk branden? Schakel het lampje uit en sluit de auto af. Op deze manier zal de auto resetten en de vervangen lamp wel detecteren.
  • Werkt de lamp nog niet? Check de zekering van de lamp. Misschien is het nodig om deze te vervangen.

Nieuwere auto

In moderne auto’s is het soms niet mogelijk om zelf de gloeilamp te vervangen. Een professional moet deze klus dan klaren. Het vervangen van een xenon lamp is een lastig klusje. Ook dat klusje kunt u beter door een professionele autogarage laten uitvoeren.

Wist u dat?

Wist u dat u bij Overbeeke terecht kunt voor advies over uw autoverzekering? U kunt zelf bepalen of u deze uit wilt breiden met specifieke, aanvullende verzekeringen. Bel ons op (088) 730 77 50 voor meer info!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram