Ga met zonnepanelen niet over één nacht ijs!

Zonnepanelen op uw bedrijfspand kan een goed idee zijn. Maar laat ze niet plaatsen voordat u hebt overlegd over de verzekering. Er worden bepaalde eisen gesteld aan installatie en preventie. Heeft u al zonnepanelen? Ook dan is het verstandig om te controleren u aan alle eisen voldoet!

Nieuws
Datum: 13-01-2021

Voor bedrijven en ondernemers die nu willen starten met zonnepanelen is er goed nieuws. Verzekeraars, de installatiebranche, financieel adviseurs en de overheid hebben de handen ineengeslagen om goede, duidelijke en werkbare richtlijnen op te stellen om zonnepanelen verzekerbaar te houden.

Eisen

Zonnepanelen zijn steeds vaker de oorzaak van brand en dat ligt doorgaans aan matig installatiewerk. De richtlijnen moeten het voor iedereen die een rol heeft bij de installatie van zonnepanelen duidelijk maken aan welke eisen moet worden voldaan. In de brochure staan aandachtspunten voor het gebouw waarop de installatie plaatsvindt, de aanleg, het blussen, verzekeren en de oplevering. De brochure is hier te vinden.

Overweegt u om zonnepanelen aan te laten leggen, neem altijd vooraf contact op met uw verzekeringsadviseur. De aanleg betekent hoe dan ook een wijziging van uw risicosituatie. De adviseur kan dan voor u kijken of er aanvullende (preventie)voorwaarden spelen en hoe de verzekeraar omgaat met schade: het is bij sommige verzekeringen bijvoorbeeld mogelijk om ook het opbrengstverlies na schade mee te verzekeren.

Bestaande installaties

Voor bestaande installaties liggen de zaken wat anders. Als bedrijf kunt u te horen krijgen dat u allerlei maatregelen moet nemen om verzekerd te blijven van dekking. Het kan dan gaan om de dakconstructie, het zonnesysteem zelf of de isolatie van het pand. Dat kan tot hoge aanpassingskosten leiden of tot een hogere premie, en in het ergste geval tot onverzekerbaarheid.

Heeft u een installatie op het dak liggen en twijfelt u of het bij u allemaal wel goed zit? Neem contact met ons op via (088) 730 77 30. Onze verzekeringsexperts vertellen u graag meer!

Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar. Stel vandaag nog uw vraag over uw verzekering in combinatie met zonnepanelen. Wij proberen uw bericht zo snel mogelijk te beantwoorden.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram