Koelvloeistof houdt uw auto koel!

Tijdens het autorijden moet uw automotor hard werken. Dat levert een hoop warmte op. Koelvloeistof zorgt voor afvoer van die warmte. Uw automotor kan niet zonder! Het is het beste om het koelvloeistof-peil elke maand even te controleren.

Nieuws
Datum: 12-07-2021

Als u de koelvloeistof regelmatig in grote hoeveelheden moet bijvullen, kan dat duiden op een lekkage. U kunt eenvoudig zelf het niveau van uw koelvloeistof controleren.

Stap 1: Zorg dat er een tijdje niet met de auto is gereden, de koelvloeistof moet namelijk afgekoeld zijn. Bij een warme motor kan de vloeistof met kracht naar buiten komen, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Zorg dat uw auto zoveel mogelijk waterpas staat als u het koelvloeistofniveau gaat checken.  

Stap 2: Open de moterkap en zoek het koelvloeistofreservoir. Draai de dop los, het liefst met een doek.

Stap 3: Check het peil door de streepjes op het transparante reservoir te controleren.

Stap 4: Als het peil onder het minimum staat, vult u de koelvloeistof bij via de draaidop op het reservoir.

Tip tijdens een (zomerse) autorit:

Is het zomers warm, de motor zwaar belast en rijdt u file? Dan kan de temperatuur van de motor te hoog oplopen. Probeer de motor te koelen door de verwarming vol aan te zetten en de blower volledig in te schakelen. Zo kan de motor zijn overtollige warmte kwijt. Is de motor voldoende afgekoeld, dan kunt u weer verder rijden.

Veilig en relaxt de weg op vraagt om voorbereiding en regelmatig auto-onderhoud. Een passende autoverzekering hoort daar zeker ook bij! Overbeeke adviseert u over een autoverzekering die bij u past. Bel ons op (088) 730 77 50 voor meer info.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram