Niet vergeten: controleer uw trekhaakaansluiting

De trekhaak is één van de punten die tijdens de APK-keuring wordt gecontroleerd. Uw garage controleert onder andere of de trekhaak goed vastzit en niet teveel is afgesleten. Nu het vakantieseizoen is aangebroken gaan veel mensen op pad met de caravan, vouwwagen of aanhanger. Wist u dat u de trekhaakaansluiting makkelijk zelf kunt nakijken?

Nieuws
Datum: 14-06-2021

Als u een auto met een afneembare trekhaak heeft, is het belangrijk deze eerst goed te controleren. Vergeet de trekhaak niet te vergrendelen met het meegeleverde sleuteltje en denk er ook aan om de reservesleutel mee te nemen op vakantie.

Voorkomen is beter dan genezen

Gaat u op pad met een aanhanger die zwaarder is dan 750 kilo? Dan is deze voorzien van een losbreekkabel. Zo’n kabel zorgt ervoor dat de aanhanger aan het trekkend voertuig bevestigd blijft, als de aanhanger tijdens het rijden onvoorzien losraakt. Er zijn verschillende soorten losbreekkabels. Check of u de juiste stekker hebt en schaf er zo nodig eentje aan.

Val op!

Rijdt u met uw aanhanger, camper of vouwwagen een donkere (berg)tunnel in, dan is het belangrijk dat uw verlichting goed werkt. Check voor vertrek daarom de verlichting van uw aanhanger. Controleer de lampen, de richtingaanwijzers, het achteruitrijlicht en de kentekenverlichting.

Relaxt op pad

Bovenstaande checks zijn essentieel om veilig met een aanhanger de weg op te gaan. Een ander essentieel onderdeel van een relaxte vakantie is een passende autoverzekering. Deze kunt u eventueel uitbreiden met specifieke, aanvullende verzekeringen. Heeft u advies nodig over een passende autoverzekering? Bel ons dan op (088) 730 77 50 voor meer info!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram