Onze tips voor aircogebruik

De autoairco zorgt niet alleen voor comfort, maar verhoogt ook de veiligheid. Bij een hoge luchtvochtigheid voorkomt ‘tie beslagen ruiten. De airco zorgt wel voor een hoger brandstofgebruik, zo’n 3 tot 10 procent dan normaal. Ook kan het gebeuren dat de airco vieze geurtjes oplevert. Check onze tips voor een juist gebruik van uw airco.

Nieuws
Datum: 12-07-2021
  • Is uw auto in de (zomer)zon flink opgewarmd? Open dan eerst de ramen, zodat de meeste warme lucht naar buiten kan worden afgevoerd. Zo hoeft de airco minder te koelen en dat bespaart brandstof.
  • Zet de airco op automatische modus. Zo verbruikt ‘tie een stuk minder brandstof, dan wanneer u hem zelf bedient. Zet bij een handmatige airco de bovenste uitstroomopeningen open, dit zorgt voor de beste warmtecirculatie.
  • Om aangroei van bacteriën en schimmels op de verdamper te voorkomen, zet u de airco het beste een kwartier voor aankomst uit. Bij een ingeschakelde airco wordt de verdamper door condens uit de buitenlucht koud en vochtig. Door de airco op tijd uit te schakelen, krijgt de verdamper tijd om te drogen. Verder is de overgang tussen de koele auto en warme buitenlucht minder groot: wel zo comfortabel!
  • Bij koud en nat weer, voorkomt de airco beslagen ruiten. Dit kan komen door een natte jas, een nat kapsel en het in- en uitademen van de bestuurder en eventuele passagiers. De airco zorgt in een mum van tijd voor schone ruiten. Daarna kunt u overschakelen op de normale luchtventilatie. De lucht in het interieur is dan snel droog en de ruiten zijn niet meer beslagen. Gebruik de airco regelmatig om het systeem in goede conditie te houden.

Een goed werkende airco verhoogt de veiligheid (geen beslagen ruiten) en het rijcomfort. Een autoverzekering zorgt zeker ook voor een relaxt en veilig gevoel. Overbeeke geeft u daarover passend advies. Kom langs in één van onze kantoren in Tholen, Sint-Annaland of Steenbergen, bel naar (088) 730 77 50 of stuur ons een e-mail: info@overbeeke.nl

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram