Risicobeheer draagt bij aan bedrijfscontinuïteit

Overbeeke is van oudsher gespecialiseerd in verzekeringen op maat voor bedrijven en instellingen. Om maatwerk te kunnen leveren is het uiteraard  essentieel om precies te weten welke risico’s een onderneming loopt. Onze afdeling risicobeheer maakt daarom altijd eerst een analyse waarbij uw bedrijfsspecifieke risico’s door ons geïdentificeerd, geëvalueerd en beoordeeld worden.

Nieuws
Datum: 16-02-2022

Individuele beoordeling

Geen onderneming is hetzelfde en ook per branche en sector lopen de risico’s tijdens de dagelijkse werkzaamheden vaak sterk uiteen. Vanwege die dynamiek is het onmogelijk om met standaard bedrijfsverzekeringspakketten te werken. Voor bijvoorbeeld een keurslager of warme bakker liggen de bedrijfsrisico’s anders dan voor bijvoorbeeld een bouwbedrijf, installatiebureau, supermarkt of horecazaak. Verzekeringstechnisch dienen wij daarom elke nieuwe aanvraag voor zakelijke verzekeringen afzonderlijk te benaderen en individueel te beoordelen. Dat doen wij aan de hand van een bedrijfsrisico-inventarisatie.

Geen bedrijf(srisico) is hetzelfde

Tijdens de bedrijfsrisico-analyse wordt samen met de ondernemer of bestuurder uitgebreid vastgesteld met welke risico's de onderneming of instelling mogelijk te maken krijgt. De punten die bij zo’n gedegen analyse aan bod komen zijn zeer divers. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de bedrijfshuisvesting (het bedrijfspand), de bedrijfsinventaris, de aard van de dagelijkse werkzaamheden en de specifieke risico’s die deze activiteiten met zich meebrengen. U zult begrijpen dat er bij een las- of metaalconstructiebedrijf andere risico’s op de loer liggen dan bij een agrarisch bedrijf of administratiekantoor. Bij een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen of een producent van voedingsmiddelen liggen de te verzekeren risico’s anders dan bij een  kapperszaak of schoonheidssalon. Dat klinkt op zich logisch maar voor veel ondernemers is zo’n bedrijfsrisico-analyse toch steeds weer een eye-opener. Naar onze mening moet een zakelijke klant zich er eerst zelf goed van bewust zijn welke risico's hij zelf, het personeel, de leveranciers en de klanten lopen. Bepaalde risico's zijn door middel van preventie prima te voorkomen of goed beheersbaar te maken. In goed overleg kan dan ook besloten worden om deze zelf te dragen. Voor het overige werken wij een op maat gemaakt verzekeringsvoorstel uit.

Persoonlijke verzekeringen voor werkgevers en werknemers

Het gaat te ver om alle mogelijke bedrijfsrisico’s in dit artikel te benoemen, maar naast de eerder genoemde zaken kijken wij bij een bedrijfsrisico-analyse bijvoorbeeld ook naar de gemiddelde magazijnvoorraad, omvang van de veestapel, dataverkeer en de kans op cybercriminaliteit en het schenden van de privacywetgeving, het gebruik van bedrijfswagens, inbraak- en brandpreventie etc. Last but not least beoordelen wij natuurlijk ook de persoonlijke risico’s die ondernemers en hun werknemers lopen. Denk daarbij aan ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid, bedrijfsaansprakelijkheid en persoonlijke aansprakelijkheid. Ook denken onze verzekeringsadviseurs graag mee over bijvoorbeeld de oudedagsvoorziening voor ondernemers. Kortom, wij houden samen met u alles kritisch tegen het licht en komen op basis van zo’n gedegen analyse met een passend voorstel voor al uw zakelijke verzekeringen.

Ook tussentijdse toetsing van bedrijfsverzekeringen

Onder risicobeheer verstaan wij bij Overbeeke overigens niet alleen het maken van een bedrijfsrisico-analyse voor potentiële nieuwe klanten. Gaandeweg kunnen er binnen een dynamisch bedrijf immers veranderingen plaatsvinden die van invloed zijn op het te verzekeren risico. Wij hechten er daarom aan om het zakelijke verzekeringspakket van onze klanten periodiek te toetsen aan de actuele bedrijfssituatie, waarbij wij uiteraard ook rekening houden met veranderende wet- en regelgeving en de persoonlijke wensen en voorkeuren van de ondernemer of bestuurder. Overbeeke biedt graag maatwerk en ook de menselijke maat speelt daarbij in onze aanpak een belangrijke rol.

Maak een afspraak voor een bedrijfsrisico-analyse

Overbeeke staat met haar kantoren in Tholen, Steenbergen en Sint-Annaland al jarenlang midden in de samenleving. Wij zijn lokaal betrokken en dragen als verzekeringsspecialisten graag ons steentje bij aan stabiel ondernemerschap binnen ons werkgebied. Wilt u meer weten over de zakelijke verzekeringen van Overbeeke of wilt u een afspraak maken voor het uitvoeren van een bedrijfsrisico-analyse voor uw organisatie? Neem dan contact op met één van onze vestigingen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram