Ruitenwissers zijn onmisbaar. Check ze regelmatig!

Maken uw ruitenwissers heel veel geluid, of laten ze strepen op het raam achter? Dan is het misschien tijd om ze schoon te maken of te vervangen. Dat kunt u allebei zelf uitvoeren.

Nieuws
Datum: 18-05-2021

Zo checkt u uw ruitenwissers

Schakel de ruitenwissers en het contact van de auto uit. Zet de metalen arm waaraan de bladen zijn bevestigd overeind, zodat u kunt bekijken of ze vies of versleten zijn. Is het nodig om een poetsbeurt uit te voeren? Doe dit dan met een schoonmaakdoekje. Vergeet ook de achterruitenwisser niet!

Als de bladen zijn versleten, moeten ze worden vervangen. Dit kunt u zelf doen, of uit laten voeren door de garage. Op de gebruiksaanwijzing van de ruitenwissers staat hoe beschreven hoe u dat precies doet.

Waterafvoer checken

Als u dan toch bezig bent is het goed om ook even de waterafvoer onder de motorkap te bekijken. Dit is een plek waar vuil zich makkelijk ophoopt en schade aan de ruitenwissermotor kan veroorzaken.

Zo vervangt u uw ruitenwissers

Verwijder de oude bladen voorzichtig van de metalen arm, om schade aan de ruit te voorkomen. Het ruitenwisselblad is met een klein clipje aan de ruitenwisserarm bevestigd. Til de wisser op en druk het clipje in, zodat u de wisser er af kunt halen. In omgekeerde volgorde monteert u het nieuwe wisserblad.

Schade aan uw auto?

Goed werkende ruitenwissers zijn onmisbaar. Dat geldt ook voor een passende autoverzekering. Wij geven u advies over de juiste verzekering voor uw situatie en auto. U kunt zelf bepalen of u deze uit wilt breiden met specifieke, aanvullende verzekeringen. Bel ons op (088) 730 77 50 voor meer info!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram