Verhip; da’s een handige tip!

Vaak korte ritjes? Houd uw accu fit!

Door de coronacrisis rijden we minder lang en minder vaak. Veel auto’s worden alleen gebruikt voor de wekelijkse boodschappen. Wist u dat korte ritjes niet zo goed zijn voor de accu en de motor? Problemen die dan op kunnen treden noemen we accu-stress. Lees onze 5 tips om dit te voorkomen.

Nieuws
Datum: 29-03-2021

Bij korte ritten moet de accu regelmatig stroom leveren om de auto te starten. Door de korte afstanden heeft hij niet de kans om helemaal op te laden. Als u veel stroomverbruikers inschakelt, denk aan stoelverwarming, achterruitverwarming en de blower, raakt de accu sneller leeg. Met onderstaande tips voorkomt u startproblemen.

Tip 1: Beperk het stroomverbruik

Om zo min mogelijk stroom te gebruiken, is het aan te raden om de stoelverwarming, achterruitverwarming, verlichting en ventilator zo min mogelijk te gebruiken.

Tip 2: Lage versnelling

Om de motor in een hoger toerental te laten draaien, kunt u in een lagere versnelling blijven rijden. De accu laadt dan sneller op. Let op: bij langere ritten is op tijd opschakelen voor een laag brandstofverbruik juist aan te raden.

Tip 3: Gebruik uw auto wekelijks

Voor de accu en de motor is het beter af en toe een wat langere afstand te rijden. Denk aan een wekelijkse rit van 10-20 kilometer.

Tip 4: Combineer ritten

Combineer enkele ritten/klusjes, om een korte rit langer te maken. De accu krijgt dan de kans om op te laden.

Tip 5: Laat uw accu checken

Vraagt u zich af wat de status van uw accu is? Laat de ‘m nakijken door een specialist. Voorkomen is beter dan stilstaan!

Wist u dat?

Heeft u te maken met schade aan uw auto? Wees gedoe voor en sluit een passende autoverzekering af. Wij geven u advies over de juiste verzekering voor uw situatie. U kunt zelf bepalen of u deze uit wilt breiden met specifieke, aanvullende verzekeringen. Bel ons op (088) 730 77 50 voor meer info!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram