Wat kan een pensioenadviseur voor u betekenen?

Er zijn veel keuzes en mogelijkheden met betrekking tot uw pensioen. Als u door de bomen het bos niet meer ziet kan een financieel adviseur uitkomst bieden.

Nieuws
Datum: 17-11-2020

Werkwijze financieel adviseur

1. Inventariseren

De adviseur zal 5 stappen doorlopen, hier kunt u u vooraf al op voorbereiden:

1. Wat wilt u?
In het geval van pensioenen is uw vraag duidelijk: u wilt sparen voor later, maar misschien speelt er meer waar u nu nog niet aan gedacht hebt. Samen met een adviseur staat u hier bij stil.

2. Wat is belangrijk?
Hoe ziet u uw pensioen voor u en de aanloop er naar toe? Meer of minder luxe, wilt u minder werken, zekerheid, lage kosten, of juist eerder stoppen met werken?

3. Wat heeft u al?
Hoeveel pensioen heeft u opgebouwd en in welke pensioenfondsen of pensioenverzekeringen? Hoe staat het met de eventuele aflossing van een hypotheek? Zijn er nog andere spaarpotjes?

4. Wat weet u al?
In hoeverre bent u op de hoogte van pensioenen? Vind u dat u al voldoende weet, of heeft u behoefte aan meer informatie?

5. Wat verwacht u?
Hoe ziet uw leven er uit? Heeft u nog plannen om te gaan samenwonen, verwacht u een erfenis, wilt u een huis (ver)kopen of verwacht u nog wel een promotie? Allemaal factoren die invloed kunnen hebben op de keuzes die u nu maakt.

2. Adviseren

Op basis van uw input zal de financieel adviseur met een advies komen. Is extra sparen voor uw pensioen nodig? En is het voor u handig om een lijfrenteverzekering af te sluiten? Of kunt u beter sparen in uw pensioenfonds of pensioenverzekering? En zijn er nog andere mogelijkheden?

3. Keuze aanbieder/product

Als u weet wat u wilt dan kunt u een aanbieder en/of product uitkiezen. Uw adviseur vertelt waar u het beste af bent. Dat is altijd een afweging van prijs, productvoorwaarden en de ervaring met een specifieke bank of verzekeraar. Uiteraard maakt u zelf de keuze!

4. Onderhoud

Nadat uw keuze is gemaakt - en de producten zijn geregeld - start de onderhoudsperiode. In die periode kan er van alles gebeuren. Een gewijzigde (fiscale) wetgeving, de introductie van nieuwe producten of gebeurtenissen in uw eigen leven. Voorbeelden die ertoe kunnen leiden dat uw afgesloten financiële producten niet langer passen bij wat u nodig hebt en wenst. Bij langlopende producten kan het nuttig zijn om regelmatig met uw adviseur te kijken of er wijzigingen in uw situatie zijn. De adviseur kan dan beoordelen of u uw financiële product beter kunt aanpassen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram