Welke aansprakelijkheidsverzekering past bij uw bedrijf?

Een werknemer heeft net de vloer van uw restaurant gedweild, vervolgens glijdt een klant uit en breekt zijn been. Het zal je maar gebeuren. De kans is groot dat de klant de ziekenhuiskosten op u zal verhalen. Dan is het fijn als u terug kunt vallen op een aansprakelijkheidsverzekering.

schade zakelijk, verzekeringen, beschuldigen, schuld krijgen, aansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid
Nieuws
Datum: 09-10-2020

Als u een bedrijf hebt, is het mogelijk dat er door uw product of dienst schade ontstaat bij een klant. Ook kan een medewerker gewond raken op de werkvloer. Als eigenaar bent u aansprakelijk, eventuele schadeclaims zijn daarom voor uw rekening. In sommige gevallen is de schade beperkt, maar wat als de schade flink oploopt? Grote schade kan de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengen of – in het ergste geval - leiden tot een faillissement.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Door middel van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) bent u verzekerd tegen onvoorziene schade die u en uw medewerkers aanrichten tijdens een werkdag. Welke bedrijfsaanpsrakelijkheidsverzekering voor u verstandig is, is van verschillende factoren afhankelijk. Vraag uzelf allereerst af welke risico’s u loopt. Dit is per bedrijf verschillend. Een lasser loopt bijvoorbeeld meer risico dan een fotograaf of kunstenaar. Heeft u mensen in dienst die regelmatig op bezoek gaan bij de klant? Ook dan is het risico groter dan wanneer u als zzp’er vanuit huis werkt.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Naast de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven kunt u ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) afsluiten. Met een BAV-verzekering verzekert u de financiële schade die u veroorzaakt door een beroepsfout. Denk hierbij aan een foute inschatting van een architect of een vergissing van een makelaar in een taxatie waardoor de waarde van een huis bij gedwongen verkoop ineens een stuk lager blijkt dat ingeschat. Voor eventuele vermogensschade die hieruit voortkomt kan een beroep gedaan worden op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Als ondernemer wilt u inzicht hebben in de zakelijke risico’s die u loopt, zodat u zelf kunt bepalen of, en zo ja hoe, u u tegen deze risico’s verzekert. Wij kunnen u hier bij helpen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram