Denk eerst aan uw verzekering

Zonnepanelen op uw bedrijfspand?

Heeft u een bedrijfspand en wilt u in het kader van duurzaamheid zonnepanelen op het dak aanbrengen? Mooi plan, maar neem eerst even contact met ons op. Wanneer de panelen eenmaal liggen, maar niet aan de voorwaarden van de verzekeraar voldoen, loop u de kans met een onverzekerd pand te blijven zitten.

Nieuws
Datum: 20-05-2020

In het kader van duurzaam ondernemerschap kiezen veel bedrijven voor energiebesparende maatregelen. Misschien denkt u er ook over na. Zonnepanelen kunnen een interessante investering zijn; ons land kent veel subsidieregelingen en er is vaak een mooie besparing te realiseren.

Hoge premie

Zonnepanelen zijn de laatste jaren echter ook steeds vaker de oorzaak van brand. Steeds meer Nederlandse verzekeraars willen een bedrijfspand met zonnepanelen daardoor niet verzekeren. Of ze willen het alleen doen tegen een hoge premie of tegen voorwaarden die kostbaar zijn om uit te voeren. Dan gaat het bijvoorbeeld om het aanbrengen van brandwerende dakisolatie. Maar wanneer u als ondernemer eerst een kostbare vervangingsoperatie moet uitvoeren, dan komt de terugverdientijd van de zonnepanelen wel erg ver weg te liggen.

Eisen en voorwaarden

Ook kan het zijn dat de verzekeraar eisen stelt aan constructieberekeningen of verlangt dat er met bepaalde installateurs moet worden samengewerkt. Wordt niet aan die voorwaarden voldaan, dan kan de verzekeraar besluiten om geen dekking te verlenen, de verzekering te weigeren of zelfs op te zeggen.

Als ondernemer doet u er verstandig aan niet alvast te starten met zonnepanelen en pas dan uw financieel adviseur in te lichten. U loopt het risico dat de verzekeraar de verzekering opzegt u je met een onverzekerd pand zit. Zo’n situatie wilt u vast voorkomen. Wanneer u in een vroegtijdig stadium bij uw adviseur aanklopt kan die nagaan welke verzekeraar de voor uw situatie beste condities hanteert en kunt u de juiste rekensom en de juiste afweging maken.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Contact

Algemeen:
(088) 730 77 00
Betalen & Sparen:
(088) 730 77 10
Zakelijk Verzekeren:
(088) 730 77 30
Particulier Verzekeren:
(088) 730 77 50
Pensioenen:
(088) 730 77 60
Leven & Hypotheken:
(088) 730 77 70
 
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram