Actueel

Wie krijgt de schadevrije jaren na een scheiding?

Particulier
21-10-2020

Wie de gezinsauto op zijn of haar naam heeft staan, bouwt schadevrije jaren op en daarmee een premiekorting. Die kan flink oplopen. In geval van een scheiding krijgt de ex-partner echter ineens een veel hogere verzekeringspremie gepresenteerd. Het is goed om u dit tijdig te realiseren en er afspraken over te maken.

Uw zorgverzekering: meer of minder keuzevrijheid?

Particulier
21-10-2020

Waar let u op bij het kiezen van een zorgverzekering? Verwacht u veel zorg nodig te hebben of juist niet? En als het er op aan komt: vindt u het dan belangrijk dat u een vrije keuze van zorgaanbieders hebt?

Collectieve zorgverzekering blijft de moeite waard 

Zakelijk
21-10-2020

Zo’n 65% van de Nederlanders heeft een collectieve zorgverzekering. Hun belangrijkste argument: de korting op de premie. Maar helaas blijkt dat vaak schijn te zijn. Daarom mogen verzekeraars de premiekorting vanaf 2023 niet meer aanbieden. Wat betekent dat voor uw collectieve zorgverzekering? 

Noodweer! Niet alle schade is stormschade

Zakelijk
19-10-2020

U bent misschien blij dat uw bedrijf niet in de VS gevestigd is, waar ieder jaar extreem gevaarlijke tropische stormen voorkomen. Je kunt je bedrijf dan letterlijk de lucht in zien gaan. Toch kan het ook in Nederland behoorlijk spoken. Hoe zit het dan met schadevergoedingen?  

Minder branden, meer schade

Particulier
12-10-2020

Het aantal woningbranden lag in 2019 aanzienlijk lager dan in het jaar ervoor. Maar omdat de schade per brand veel hoger was, veranderde er weinig aan de totale kosten die verzekeraars moesten vergoeden. 

Welke aansprakelijkheidsverzekering past bij uw bedrijf?

Zakelijk
09-10-2020

Een werknemer heeft net de vloer van uw restaurant gedweild, vervolgens glijdt een klant uit en breekt zijn been. Het zal je maar gebeuren. De kans is groot dat de klant de ziekenhuiskosten op u zal verhalen. Dan is het fijn als u terug kunt vallen op een aansprakelijkheidsverzekering.

Stookseizoen begonnen | 3 tips om een schoorsteenbrand te voorkomen

Particulier
08-10-2020

Iedere winter vinden er gemiddeld 2000 schoorsteenbranden plaats. Uw opstalverzekering vergoedt in de meeste gevallen de schade, tenzij u de schade had kunnen voorkomen. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom zetten we drie eenvoudige tips voor u op een rij om een schoorsteenbrand te voorkomen.

Thuiswerken zwakke plek in cyberveiligheid bedrijven

Zakelijk
08-10-2020

We werken weer meer thuis. Dat brengt voor ondernemers een extra risico mee. Ook al doet u er van alles aan om de online veiligheid op orde te hebben, uit onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken blijkt dat het thuiswerken als gevolg van corona een potentieel zwakke plek is voor bedrijven.

Nederlanders blijven sparen ondanks lage rente

Particulier
08-10-2020

Nederlanders blijven doorsparen. Ook in de eerste zomermaand van dit jaar is het totaal aan spaargeld weer toegenomen. Aan het einde van juli stond er bijna € 850 miljoen meer op spaarrekeningen dan een maand eerder. 

Veel minder schade geclaimd op autoverzekering

Particulier
05-10-2020

Omdat Nederlanders minder auto rijden vanwege de coronacrisis, zijn er ook minder verkeersongelukken gebeurd. Daardoor was de schade die autoverzekeraars moeten uitkeren in het tweede kwartaal van 2020 een stuk lager. 

Kostengrens NHG in 2021 naar 325.000 euro

Particulier
05-10-2020

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) volgt de stijging van de huizenprijzen: in 2021 gaat de grens van € 310.000 naar € 325.000. Financiert u energiebesparende maatregelen mee, dan is de grens 6% hoger, namelijk € 344.500.

Regelmatige aandacht voor uw financiën loont

Particulier
05-10-2020

Het loont de moeite om eens per jaar door uw polismap te lopen. Misschien niet het leukste karweitje, maar het kan u wel wat opleveren! Wie weet kunnen er zaken goedkoper óf zijn er verzekeringen die u niet meer nodig hebt. En handig bijeffect; u hebt meteen weer scherp hoe de zaken ervoor staan. Het kan immers ook zijn dat u juist bepaalde dekkingen mist.

Pagina's

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram