Particulier

Het voorbehoud van financiering is geen vrijbrief

Particulier
02-03-2021

Het voorbehoud van financiering is de bekendste ontbindende voorwaarde in het koopcontract. Komt de financiering niet rond, dan kunt u als koper nog onder de koop uit. Maar: het voorbehoud is geen vrijbrief. U moet er serieus mee omspringen.

Hogere WOZ-waarde? Maak niet te snel bezwaar

Particulier
02-03-2021

Heeft u een eigen woning, dan hebt u waarschijnlijk al een brief van de gemeente ontvangen met de WOZ-waarde van uw woning voor 2021, gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2020. Of de brief komt binnenkort. Heeft u het vermoeden dat de WOZ-waarde te hoog is ingeschat, dan kunt u hier binnen 6 weken na ontvangst van de WOZ-beschikking bezwaar tegen maken. Maar doe dit niet te snel, een hoge WOZ-waarde kan namelijk ook financiële voordelen opleveren.

Waarom is mijn autoverzekering niet goedkoper in coronatijd?

Particulier
02-03-2021

Uit onderzoek blijkt dat de maandpremies voor autoverzekeringen niet goedkoper werden in coronajaar 2020. Dat had u misschien wél verwacht omdat het aantal aanrijdingen en schades is afgenomen. Desondanks kan het lonen om weer eens naar uw autoverzekering te kijken.

Aangifte inkomstenbelasting 2020: waar moet u op letten?

Particulier
02-03-2021

Vanaf 1 maart kunt u uw aangifte inkomstenbelasting 2020 versturen. In principe moet u de aangifte voor 1 mei indienen. Dit jaar roept de Belastingdienst op om de vooraf ingevulde aangifte extra goed te controleren.   

Uitvaartverzekering vaak geen overbodige luxe

Particulier
25-02-2021

Steeds meer mensen denken tijdens hun leven al na over hun eigen uitvaart. Maar een begrafenis of crematie is niet goedkoop. Een uitvaartverzekering is daarom in veel gevallen geen overbodige luxe. 

Check uw autoverlichting: zelf een lampje vervangen

Particulier
23-02-2021

Zien en gezien worden. Als u met uw auto de weg opgaat, is dat enorm belangrijk. Goedwerkende autoverlichting zorgt ervoor dat u veilig op weg kunt. Controleer daarom maandelijks of uw verlichting nog goed werkt. Moet u een autolamp vervangen? In sommige auto’s kunt u dat zelf doen. Bij andere niet. Hieronder leest u enkele praktische tips.

Waarom daalt de premie van autoverzekeringen niet?

Particulier
19-02-2021

Hoewel er vorig jaar minder kilometers zijn gemaakt en er ook minder ongelukken gebeur-den, hebben de meeste autoverzekeraars hun premies niet verlaagd. Toch is dat minder vreemd dan het lijkt.

Veel meer e-bikes gestolen in 2020

Particulier
16-02-2021

Er zijn vorig jaar veel meer e-bikes gestolen dan in 2019. In totaal werd er ruim 18.000 keer aangifte gedaan. Dat is 37% meer dan een jaar eerder. 

Mogelijkheden voor starters op woningmarkt

Particulier
08-02-2021

Het aantal starters dat een hypotheek heeft aangevraagd, was in januari van dit jaar ongeveer gelijk als een jaar geleden. Ondanks dat jonge huizenkopers financieel voordeel hebben omdat ze eenmalig geen overdrachtsbelasting hoeven te betalen, bleef groei dus uit. 

Ik heb nog ergens een levensverzekering, maar waar?

Particulier
05-02-2021

Het komt vaker voor dan u denkt: mensen die op zoek zijn naar hun levensverzekering. Ze weten zeker dat ze ooit een polis hebben afgesloten, maar de papieren zijn zoekgeraakt, of de verzekeraar van destijds bestaat niet meer. Of het gaat om een polis van een overleden familielid, waarvan de documenten onvindbaar zijn.

Extra belastingvrij schenken in 2021

Particulier
05-02-2021

In het jaar 2021 kunt u extra schenken aan uw kinderen én aan andere mensen in uw omgeving. De schenkingsvrijstelling is dit jaar tijdelijk met duizend euro verhoogd. Die verhoging is bedoeld om mensen die het nodig hebben een extra steuntje in de rug te kunnen geven.

‘Risico op onderverzekering neemt toe’

Particulier
04-02-2021

Van oudsher heeft Nederland een grote verzekeringsdichtheid. Veel mensen dekken financiële risico’s af met schade- en inkomensverzekeringen. Maar die trend lijkt te veranderen, waardoor er onderverzekering dreigt als het om inkomensverzekeringen gaat.

Pagina's

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram