Tips

Onze tips voor aircogebruik

Particulier, Zakelijk
12-07-2021

De autoairco zorgt niet alleen voor comfort, maar verhoogt ook de veiligheid. Bij een hoge luchtvochtigheid voorkomt ‘tie beslagen ruiten. De airco zorgt wel voor een hoger brandstofgebruik, zo’n 3 tot 10 procent dan normaal. Ook kan het gebeuren dat de airco vieze geurtjes oplevert. Check onze tips voor een juist gebruik van uw airco.

Koelvloeistof houdt uw auto koel!

Particulier, Zakelijk
12-07-2021

Tijdens het autorijden moet uw automotor hard werken. Dat levert een hoop warmte op. Koelvloeistof zorgt voor afvoer van die warmte. Uw automotor kan niet zonder! Het is het beste om het koelvloeistof-peil elke maand even te controleren.

Niet vergeten: controleer uw trekhaakaansluiting

Particulier, Zakelijk
14-06-2021

De trekhaak is één van de punten die tijdens de APK-keuring wordt gecontroleerd. Uw garage controleert onder andere of de trekhaak goed vastzit en niet teveel is afgesleten. Nu het vakantieseizoen is aangebroken gaan veel mensen op pad met de caravan, vouwwagen of aanhanger. Wist u dat u de trekhaakaansluiting makkelijk zelf kunt nakijken?

Ruitenwissers zijn onmisbaar. Check ze regelmatig!

Particulier, Zakelijk
18-05-2021

Maken uw ruitenwissers heel veel geluid, of laten ze strepen op het raam achter? Dan is het misschien tijd om ze schoon te maken of te vervangen. Dat kunt u allebei zelf uitvoeren.

Vaak korte ritjes? Houd uw accu fit!

Particulier, Zakelijk
29-03-2021

Door de coronacrisis rijden we minder lang en minder vaak. Veel auto’s worden alleen gebruikt voor de wekelijkse boodschappen. Wist u dat korte ritjes niet zo goed zijn voor de accu en de motor? Problemen die dan op kunnen treden noemen we accu-stress. Lees onze 5 tips om dit te voorkomen.

Check uw autoverlichting: zelf een lampje vervangen

Particulier
23-02-2021

Zien en gezien worden. Als u met uw auto de weg opgaat, is dat enorm belangrijk. Goedwerkende autoverlichting zorgt ervoor dat u veilig op weg kunt. Controleer daarom maandelijks of uw verlichting nog goed werkt. Moet u een autolamp vervangen? In sommige auto’s kunt u dat zelf doen. Bij andere niet. Hieronder leest u enkele praktische tips.

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram