Zakelijk

Een bedrijf aan huis: wat mag wel en wat mag niet?

Zakelijk
01-12-2020

Ondernemen vanuit de eigen woning heeft veel voordelen. Alles voor de onderneming heeft u bij de hand en u bespaart flink in de kosten. U hoeft immers niet elke maand opnieuw huur te betalen voor een bedrijfsruimte. Dus bent u zzp’er en heeft u nog een rommelkamer, zolder of garage vrij? Dan mag u deze ruimte over het algemeen gewoon gebruiken voor uw bedrijf. Er zijn echter wel enkele voorwaarden waar u aan moet voldoen. Doorloop de checklist en ga goed van start.

Ondernemer: breng nu het reisgedrag van werknemers in kaart

Zakelijk
01-12-2020

Veel thuiswerkers ontvingen dit jaar nog een vaste reiskostenvergoeding van hun werkgever, ook al werden de reizen vaak niet daadwerkelijk gemaakt. De fiscus kneep een oogje toe. Vanaf 1 januari 2021 is dat verleden tijd: de vergoeding voor niet-gemaakte reizen wordt dan belast.

Naar een hoger energielabel

Zakelijk
30-11-2020

Vanaf 1 januari 2023 is energielabel C verplicht voor alle kantoorgebouwen vanaf 100 vierkante meter. Heeft uw pand op die datum een label D of lager? Dan kunt u de deuren sluiten. Neem het zekere voor het onzekere en tref maatregelen.  

Ontslag met wederzijds goedvinden, hoe werkt dat?

Zakelijk
24-11-2020

Veel mkb’ers zijn bezorgd over de gevolgen van de coronacrisis als de steunmaatregelen minder worden. Bent u bang dat u straks mensen moet ontslaan? Bereid u dan vast voor. Ga bijvoorbeeld na of ontslag met wederzijds goedvinden een oplossing is. 

Welke zakelijke risico’s loopt u?

Zakelijk
23-11-2020

Als u een eigen bedrijf hebt, wilt u niet dat door een ongeluk of schade de continuïteit van uw bedrijf plots in het geding komt. Er zijn veel risico’s waarvoor u u kunt verzekeren. Welke zakelijke risico’s loopt u met een eigen bedrijf en hoe kunt u u hiertegen verzekeren.

Werknemers op elektrische fietsen? Voorkom dat ze onverzekerd zijn!

Zakelijk
17-11-2020

Als werkgever hebt u uw wagenpark uiteraard goed verzekerd. Maar hoe zit het met de elektrische fietsen waarmee uw werknemers maaltijden of goederen bezorgen of klanten bezoeken? Het komt nogal eens voor dat er een gat, een hiaat, in de dekking zit. Het is verstandig om dat te voorkomen.

Zakelijk en privé scheiden, hoe doet u dat?

Zakelijk
16-11-2020

Als u een eenmanszaak heeft, zijn zakelijk en privé met elkaar verweven. Dat kan problemen geven bij een scheiding, een faillissement, arbeidsongeschiktheid of overlijden. Hoe zorgt u ervoor dat uzelf, uw partner en uw bedrijf niet te veel financiële risico’s lopen? Drie tips.

Worden uw verzekeringen duurder?

Zakelijk
12-11-2020

Alles wordt ieder jaar duurder, ook verzekeringen. Maar bij de ene verzekeraar gaan de premies harder omhoog dan bij de ander. En als de premieverschillen groter worden, bent u dan bij uw huidige verzekeraar wel goed af? Wij checken het voor u en zoeken dan ook uit of u ergens anders een betere dekking kunt krijgen.  

Hoe voorkom ik brandschade?

Zakelijk
03-11-2020

De risico’s op en mogelijke gevolgen van brandschade zijn voor alle ondernemers verschillend. Zo heeft de vuurwerkspecialist een ander risicoprofiel dan de leverancier van mineraalwater. Type werkzaamheden en locatie hebben dan ook grote invloed op de eisen die de verzekeraar aan uw onderneming stelt. Brandschade voorkomen doet u in de eerste plaats door de checks te doen die bij uw bedrijfsverzekeringen horen.

Onderneming en corona; sta stil bij nieuwe risico’s

Zakelijk
03-11-2020

Breidt u uw dienstverlening uit door corona? Gooit u tijdelijk het roer om of ligt uw bedrijf stil? Zit al uw personeel thuis? Sta dan ook even stil bij de consequenties voor uw bedrijfsverzekeringen.

Laptops buiten het bedrijfspand vaak niet goed verzekerd

Zakelijk
03-11-2020

Zijn uw kantoormedewerkers weer thuis gaan werken? En heeft u uw bedrijfslaptops aan hen uitgeleend om dat mogelijk te maken? Dan is het goed om even aandacht te schenken aan de risico’s. Want zijn de bedrijfslaptops buiten het bedrijfspand wel verzekerd? 

Is uw medewerker goed af met een WGA-verzekering?

Zakelijk
27-10-2020

Als uw medewerker twee jaar wegens ziekte heeft moeten verzuimen, komt hij in de WIA. Bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid (tussen 35% en 80%) ontvangt hij een WGA-uitkering. Goed geregeld toch? Nou, niet altijd. Want die uitkering kan best laag uitvallen. U kunt hem helpen zijn inkomen op peil te houden. 

Pagina's

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram