Stel kijkt vanaf het balkon

Aanvullend Pensioen Uitkeerrekening

Elke maand een vast bedrag als aanvulling op uw pensioen of AOW. Dat kan via de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening. Daarmee zet u eenvoudig en zonder extra kosten uw lijfrentebedrag om in een maandelijkse uitkering.

De Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening is een geblokkeerde rekening met een vaste rente. Heeft u een lijfrentebedrag opgebouwd bij een verzekeraar of bank, dan kunt u dat laten storten op deze uitkeringsrekening. Vanaf die rekening ontvangt u dan elke maand een bedrag als aanvulling op uw pensioen en/of AOW. Uitkeringen vinden altijd plaats rond de 25e van de maand en alleen op werkdagen. Als de 24e niet op een werkdag valt, dan keren we uiterlijk de 26e van de maand uit. Over die uitkeringen betaalt u loonheffingen.

Heeft u meerdere lijfrenterekeningen of -verzekeringen die op verschillende momenten aflopen? Dan kunt u meerdere Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekeningen openen.

Zo werkt de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

  • U bepaalt zelf het moment waarop de uitkering begint. Uiterlijk in het vijfde jaar nadat u de AOW leeftijd heeft bereikt, moet u het opgebouwde spaarbedrag omzetten naar een lijfrente-uitkeerproduct.
  • Uw adviseur berekent uw bruto-uitkering per maand. Hoeveel dit is, hangt af van de looptijd, uw inleg en de rente.
  • Het bedrag wordt minimaal verspreid over vijf jaar uitgekeerd. Langer mag ook. Elke maand storten wij de uitkering op uw rekening. Er zit een maximum aan dit bedrag, wat verschilt per jaar. Informeer hierover bij uw adviseur. Wij keren u een nettobedrag uit. Wij houden de verplichte loonheffingen op het brutobedrag in en dragen deze af aan de Belastingdienst.
  • De hoogte van de bruto-uitkeringen blijft tijdens de looptijd gelijk. U kunt dit tussentijds niet wijzigen. De netto-uitkeringen kunnen variëren.

Wilt u tussentijds beëindigen?

De Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening is een geblokkeerde rekening. Dit betekent dat u tussentijds geen geld kunt opnemen. Wilt u de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening beëindigen vóór het einde van de afgesproken looptijd? Dan betaalt u hiervoor kosten. Ook heeft dit grote fiscale gevolgen. Vraag uw Zelfstandig Adviseur naar deze fiscale gevolgen en kosten.

Contact

Algemeen:
Betalen & Sparen:
Zakelijk Verzekeren:
Particulier Verzekeren:
Pensioenen:
Leven & Hypotheken:
 
 
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Volg ons op Instagram